TARİH DENEME-1 TEOG-2

Paylaş
 

 TARİH DENEME-1 TEOG-2

1.Mustafa kemal hangi savaş sonrası

gazi ve mareşel ünvan ve lakapları almıştır?

 

A)Sakarya savaşı   B)Eskışehır-kütahya

 

C)|.ınönü savaşı     D)    II.ınönü savaşı

 

  1. maarıf kongresı hangı alan ıle ılgılıdır?

A)kültür        B)eğıtım

C)Askerı.      D)Ekonomı

 

3.ılk partımız……………..Ilk muhalefet par-

tısı………………..ıkıncı muhalefet partısı

……………..

yukarıda verılen boşluklara sırasıyla hangılerı

gelmelidır?

  1. A) Chp. Tcf

B)Tcf        Scf     CHP

C)CHP.   TCF.    SCF

  1. D) SCF. CHP

 

4.aşağıdakılerden hangısı halkçılık

ılkesı alanında değerlendırılemez?

A)Türk medenı kanunu

B)TDK nın açılması

C)aşar vergısının kaldırılması

D)Kılık kıyafet ınkılabı

 

5.hangisi atatürkçü düşünce sistemi-

nin özelliği değildir?

A)Dinamiktir

B)Durağandır

C)çağdaştır

D)evrenseldir

 

 

6.aşağıdakilerden hangisi avrupalı devletlerle

ilişkilerimizi kolaylaştırmak için yaptığımız bir inkılap değildir?

 

A)hafta sonu tatilinin cumadan pazara alınması

B)medreselerin kapatılması

C)ölçü tartıda değişiklik

D)hicri takvim yerine miladi takvim alınması

 

7.bir ülkede siyasal partilerin olması ve seçimler

hangisinin geliştiğini gösterir?

A)Demokrasinin

B)ekonominin

C)kültürün

D)sağlığın

 

8.şeyh sait isyanı genç ili piran köyünde çıkarılan isyan 13 şubat 1925 teçıkarılan isyan kısa

sürede her yere yayıldı.bu isyan hem iç politikayı hem de dış

politikayı etkiledi. iç politikada Terakkiperver cumhuriyet fırka-

sının kapanmasına ve dış politikada musulun kaybına neden olmuştur.

 

yukarıda verilen paragrafa göre hangisi çıkarılamaz?

 

A)şeyh sait isyanı demokrasiyi etkilemiştir

B)şeyh sait isyanıdış politikayı etkilemiştir

C)şeyh sait isyanı 13 şubat 1925 te çıkarılmıştır

D)şeyh sait isyanı ingilizler tarafından desteklenmiştir.

 

9.benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır sözünü

Mustafa Kemal hangi olaydan sonra söylemiş olabilir?

A)Kütahya- eskişehir savaşları

B)menemen olayı

  1. C) TBMM ye karşı isyanlar
  2. D) izmir suikast girişimi

 

10.aşağıdaki eserlerden hangisi türk milletinin var

olma mücadelesini birinci kişi ağzından anlatır?

A)yaban

B)nutuk

C)çankaya

D)ateşten gömlek

 

 

 

 

 

11.aşağıdaki sehirlerden hangisi Mustafa kemalin hayatında

bir etkisi olmamıştır?

A)Manastır

B)sofya

C)istanbul

D)Bursa

 

12.aşağıdakilerden hangisi rejime

yönelik bir tehtid değildir?

A)Şeyh sait isyanı

B)kubilay(menemen)olayı

C)İzmir suikastı

D)anzavur isyanı

 

13.aşağıdakilerden hangisi sanat alanında

açılmış bir kurum değildir?

A)musiki muallim mektebi

B)türk inkılap sergisi

C)Türkiye idman cemiyetleri ittifakı

D)devlet konservatuvarları

 

  1. Türk kadını ………yılında Belediye seçimlerine

katılma hakkına……. yılında muhtar seçme ve seçilme hakkına

…………yılında milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur

 

yukarıda verilen boşuğa sırasıyla hangileri gelmelidir?

  1. A) 1932 1933 1934

B)1930    1933     1934

C)1931      1932   1933

D)1930    1933     1935

 

15.Türk medeni kanunu ile beraber türk kadını

hangi haklara kavuşmamıştır?
A)sosyal

B)kültürel

C)siyasi

D)ekonomi

  1. Türkiye-1930

fransa -1946

italya -1948

japonya -1950

Yukarıda Dünyadaki ülkelerin kadınlara ne zaman siyasi haklarını

elde ettiği yılları verilmiştir

Hangisi söylenebilir?

A)Dünya kadınına ilk kez seçme-seçilme hakkını veren

ülke Türkiye dir.

B)Türkiye kadına seçme-seçilme hakkını birçok ülkeden önce vermiştir

C)kadınlar siyasi haklarını erkeklerle

beraber almışlardır.

  1. D) Diğer ülkeler kadına siyasi hak vermemiştir

 

17.Atatürkün en büyük eseri hangisidir?

A)Nutuk

B)Türkiye cumhuriyeti

C)geometri kitabı

D)TBMM

  1. hangi si Mustafa kemalin fikir hayatını etkilememiştir?
  2. A) tevfik fikret

B)orhan pamuk

  1. C) j.j rouse

D)Namık kemal

  1. “Eşitlik,Adalet, kanun önünde eşitlik” bu verilen

anahtar kelimeler hangi lke ile alakalıdır?

  1. A) cumhuriyetçilik
  2. B) Halkçılık

C)laiklik

D)inkılapçılık

20.hangisi eğitim alanında yapılan bir inkılap değildir?

A)harf inkılabı

B)tevhid-i tedrisat kanunu

C)maarif kongresi

  1. D) kapitülasyonların kaldırılması

 

 

 

 

HAZIRLAYAN :Abdülmelik aksoy                      ULTRA TARİH DENEME-1 TEOG-2
ULRA TARİH DENEME-1 TEOG-2  CEVAP   ANAHTARI

1.A

2.B

3.C

4.B

5.B

6.B

7.A

8.D

9.D

10.B

11.D

12.D

13.C

14.B

15.C

16.B

17.B

18.B

19.B

20.D

 

 

 

 

 

Bu yazı 153 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir

Kategoriler